Paragrafen

Bergen - Tatry

-----------------------------------------Hotels in Tatry-----------------------------------------

Het uiterlijk van de Tatry komt overeen met dat van de Alpen. Ze bevinden zich in het zuiden van Polen aan de grens met Slowakije. De Tatry karakteriseren zich door scherpe, hoge toppen en diepe dalen. De hoogste top van de Tatry heeft een hoogte van 2655 m n. a. p. en ligt in Slowakije. De hoogste top in Polen is Rysy ( 2499 m n. a. p.).

De Tatry zijn heel atractief voor toeristen daar er vele en goed bagaanbare wandelpaden zijn aangelegd. Bovendien is het klimaat relatief mild voor hooggebergte.

Aan de voet van de Tatry ligt Zakopane ? de hoogst gelegen stad van Polen. Zakopane is het grootste toeristische berg- en skiresort van Polen. Het telt ongeveer 28 duizend inwoners en wordt jaarlijks door bijna 2 miljoen toeristen bezocht.
Een van de mooiste gebieden van de Tatry is het gebied rond het meer van Morskie Oko gelegen op 1395 m. hoogte. Deze magische plaats wordt dagelijks bezocht door soms tot 20 duizend mensen.
 

 

  

źródło: http://pl.wikipedia.org 

     

źródło: http://pl.wikipedia.org                                                                                         źródło: http://pl.wikipedia.org

-----------------------------------------Hotels in Tatry-----------------------------------------

o nas   contact   partners   reglement   FAQ  sitemap
copyright @ 2009 Holidays In Poland
Bergen - Tatry - Holidays in Poland