Paragrafen

Stad - Zakopane

-----------------------------------------Hotels in Zakopane-----------------------------------------

Zakopane is  een van de mooiste steden van Polen. Het heeft slechts 3500 inwoners maar deze plaats wordt jaarlijks bezocht door meer dan 1.500. 000 bezoekers uit de hele wereld.

Zakopane ligt in het zuiden van Polen in de hoge en rotsachtige bergen van de Tatry. Dit stadje wordt belegerd door toeristen ongeacht welk seizoen. In de winter is er alle ruimte voor liefhebbers van sneeuw en wintersport. In de zomer komen diegenen die van berglandschappen en wandelen houden.

Zakopane is beroemd om zijn opvallende architectuur, rijke volkscultuur, adembenemende uitzichten en het rijk gescharkeerde uitgaansleven.

Zakopane trekt de toeristen niet alleen met prachtige uitzichten maar ook met een uitstekende ontwikkelde toeristische industrie. De mensen kunnen hier niet klagen over gebrek aan entertainment. Hier is werkelijk voor elk wat wils.
Behalve wandelingen in de bergen, kan men hier ook kiezen voor bergbeklimmen, parapenten of ski springen.
De pretige sfeer van deze plaats hangt samen met het unieke centrum van deze stad genaamd ?Krupówki?. De stad heeft veel restaurants, cafe 's, kleine en grote winkels en kraampjes met lokale specialiteiten zoals: kierpce, wollen truien, houten keukengerei, schapenhuid en oscypki (verschillende soorten kazen in speciale vorm).

's Avonds kunt u uw tijd aangenaam doorbrengen in een van de vele restaurants of clubs, en de lokale specialiteiten, onder de klanken van de door de lokale bevolking gezongen volksliedjes, uitproberen.

Om de achtergronden van deze streek en haar bewoners beter te begrijpen, raden wij u  aan plaatselijke musea te bezoeken.

   

źródło: http://pl.wikipedia.org 

     

s Zomers kan men een van de vele bergroutes kiezen, routes om te wandelen of die naar rotsachtige bergkammen lopen.
Men kan met een kabelbaan de Kasprowy Wierch opgaan, per terrein kabelbaan op de Gubałówka of stoeltjeslift op de Butorowy Wierch.
Men kan gaan baden in het Aquapark, waar zich geothermische binnen- en buitenbaden bevinden. Er zijn ook ideale omstandigheden om te zwemmen in het zwembad van het Centrale Sportcentrum.
Niet ver van het Centrale Sportcentrum bevinden zich springschansen: Wielka Krokiew (Grote Springschans), de Średnia Skocznia (Gemiddelde Springschans) en de Mała Skocznia (Kleine Springschans), waar men vaak springers in training kan zien, zowel s winters als s zomers.

 

In de omgeving van Zakopane kunt U bezoeken:

-----------------------------------------Hotels in Zakopane-----------------------------------------

o nas   contact   partners   reglement   FAQ  sitemap
copyright @ 2009 Holidays In Poland
Stad - Zakopane - Holidays in Poland